2019 April 12
Чудо-спаржа: простий рецепт до сніданку від Смачнюлі
Спаржа – відмінне джерело вітамінів К, А, С, Е і групи В. Готувати спаржу просто й швидко – можна підсмажити або просто відварити, а її смак, колір і текстура чудово доповнять інші страви. Найулюбленіше поєднання Смачнюлі, помічниці «Абетки харчування» – це зелена спаржа з яйцями. На цей раз вона пропонує приготувати спаржу в мигдальній паніровці та подати з вареними яйцями до сніданку.
Впевнені, цей рецепт точно припаде вам до душі!
Час на підготовку: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Рівень складності: простий
Кількість порцій: 4
Інгредієнти
6 яєць
400 г зеленої спаржі
1/2 ч. л. пасти васабі
70 г мигдалю
50 г цільнозернового борошна
2 ст. л. соняшникової олії
Морська сіль
Мелений перець
Приготування
1. Спаржу миємо, очищаємо та відрізаємо
кінчики за необхідності.
2. Варимо на великому вогні до напівготовності
близько 4-5 хвилин.
3. Промиваємо під холодною водою для
збереження яскравого кольору. Залишаємо висихати на серветці.
4. Збиваємо 2 яйця, додаємо васабі, розмішуємо
до однорідної консистенції.
5. Мигдаль подрібнюємо в блендері або
кавомолці. Змішуємо його з борошном, сіллю і перцем.
6. Кожне стебло спаржі занурюємо в яєчну
суміш, обвалюємо в паніровці та смажимо
до золотої скоринки.
7. Яйця, що залишилися, відварюємо та подаємо
разом зі спаржею.
Смачного!
Цікаві факти / Чи знали ви, що...
Один вид – три кольори
Паростки спаржі бувають трьох кольорів: білі, зелені та
фіолетові. Якщо зрізати паростки до того як вони проростуть над землею, вони
матимуть білий колір (спаржу вирощують під землею). Одразу після проростання
паростки стають фіолетовими. І тільки потім в результаті процесу фотосинтезу
спаржа стає зеленою.
Першими були римляни
Рецепт
приготування спаржі був знайдений у найдавнішій кулінарній книзі світу
“Apicius” – написана в IV-V ст. н. е. Книга має 10 тематичних розділів і
містить 468 рецептів різноманітних страв із овочів, фруктів, м’яса, птиці, риби
тощо.